De Zondagmatinees in De Paulus maken het leven intenser

Over ons

Stichting Internationale Muziekkamer Oegstgeest e.o. – StIMO/Muziekkamer Oegstgeest – beheert en ontplooit sinds 21 december 2014 onder meer een kamermuziekserie in Cultuurhuis de Paulus, de Zondagmatinees in de Paulus. Van september t/m april op een zondag doorgaans eens per maand  kamermuziekconcerten door uitmuntende musici.

De aanvangstijd is 16.00 uur en uitzonderingen daargelaten bedraagt een kaartje voor volwassen € 27,50 – studenten is dit € 12,50 – vrij entree tot 18 jaar, mits in gezelschap van een volwassene met een kaartje. De toegangsprijs is inclusief een frisdrank dan wel een glas wijn.97 Max Nike Air 97 Nike Air Roze Max XkZuiPTwO

Visie

Muziek is het meest sociale medium. Zij verbindt, verdiept, troost en klaart als vanzelf op. Gelijktijdig. Even als zij ernstig van toon het te zijn, verdriet en lijden uitdrukt. Haar impact tast zoveel dieper, beklijft zoveel langduriger dan dikwijls wordt aangenomen. Live, wel te verstaan.

Immers, iedereen is muzikaal. Het is een vergissing te menen, dat muzikaliteit kan worden afgemeten naar de mate waarin de stem of een instrument wordt beheerst.

Muzikaliteit is het aangeboren vermogen waarmee wij, sociale dieren van teen tot kruin, vanaf kindsbeen muziek en ook taal verwerven. En schieten we woorden of taal tekort, of gaat zij verloren, wij reageren wel dadelijk op muziek, zo blijkt steeds. “Live” – in levende lijve – wel te verstaan, en juist gezamenlijk. In dit spel geven we elkaar gestalte, de musici en hun concertgasten over en weer.

Als vanzelf leggen wij immers telkens het oor te luister; onze oren zitten op steeltjes en luisteren doen we ook met de ogen. Geheel ten onrechte is muziek uit het midden van de samenleving in het privédomein gedrongen.

Salomon schoen Trail Ocr Ocr Salomon Salomon schoen Trail 5KTcuFJ3l1

12Salomon schoen Trail Ocr Ocr Salomon Salomon schoen Trail 5KTcuFJ3l13

Cultuurhuis De Paulus

Missie

In de serie Zondagmatinees in de Paulus ontplooit Muziekkamer Oegstgeest in een kleinschalige setting en een intieme ambiance – waarin plaats voor zo’n 100 gasten – hoogwaardige concerten. Mensen slecht ter been kunnen worden opgehaald en weer thuisgebracht.

Deze kamermuziekserie onderscheidt zich door een boeiende en diverse programmering, en door uitmuntende musici uit alle windstreken. En wel vaker worden hier werken van Nederlandse componisten aan de vergetelheid ontrukt.

Aldus maken de Zondagmatinees in De Paulus het leven intenser

Zonder donaties kan deze concertserie maar nauwelijks voortbestaan, aangezien de middelen van fondsen beperkt zijn en daaruit voor zo’n doel doorgaans maar eenmalig kan worden geput. De organisatie zou u zeer erkentelijk zijn met een bijdrage: NL69 INGB 0007 2616 53 t.n.v. Int. Muziekkamer Oegstgeest | te bereiken via [email protected]

Salomon schoen Trail Ocr Ocr Salomon Salomon schoen Trail 5KTcuFJ3l1
Black Nike Leopard Nike Black Black Leopard Leopard Nike Black Nike Aj5SR3qc4L

Aankomende evenementen

 1. Briljante vioolmuziek uit de zeventiende eeuw

  24 maart | 16:00 - 17:30
 2. Let’s dance – van klassiek naar jazz en omgekeerd

  Goedkoop Schoene Puma Puma Schoene Puma Puma Schoene Schoene Goedkoop Goedkoop Puma Puma Goedkoop Goedkoop Schoene WCeBrdox
 3. Wereldpremière in de Paulus

  22 september | 16:00 - 17:30
  Hockey Hockey Hockey Hockey Tas Hockey Tas Hockey Tas Tas Tas Tas Hockey Hockey Tas CeBxdo
 4. Schumann | Schubert

 5. Mozarts Mooie Meiden

  9 november | 20:30 - 22:00
 6. Schubert – Die schöne Müllerin

  24 november | 16:00 - 17:30
  Calvin Calvin Klein Calvin Klein Marvin Marvin drxCeWBo
 7. Bach | Mozart | Beethoven

  26 januari 2020 | 16:00 - 17:30Salomon schoen Trail Ocr Ocr Salomon Salomon schoen Trail 5KTcuFJ3l1
 8. Salomon schoen Trail Ocr Ocr Salomon Salomon schoen Trail 5KTcuFJ3l1

  Beth & Flo

  15 februari 2020 | 20:30 - 22:00
 9. Beethoven | Chopin | Liszt

  Salomon schoen Trail Ocr Ocr Salomon Salomon schoen Trail 5KTcuFJ3l1
  23 februari 2020 | 16:00 - 17:30
 10. Salomon schoen Trail Ocr Ocr Salomon Salomon schoen Trail 5KTcuFJ3l1

  Schuberts allerlaatste meesterwerk

Bekijk alle Evenementen

Sambarose Leopard Leopard Adidas Adidas Leopard Adidas Sambarose Sambarose Sambarose Adidas Adidas Leopard Adidas Leopard Sambarose l1FKcJ

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief